mandag den 19. maj 2014

Focaccia lækkert og uhyggeligt nemt.



Når vi nu alligevel har bagt pizze i vores forno uno stenovn, vælger vi ofte at bruge eftervarmen til at bage focaccia, focaccia er grundliggende den samme dej som til pizza, trykket ud i et smurt ildfast fad. Dejen dryppes rundhåndet med god olivenolie, hvorefter du trykker tomater ned i dejen, hvor langt bestemmer du selv, personligt foretrækker jeg at de ligger ret højt i dejen. herefter plukkes frisk rosmarin ud over dejen, og der afsluttes med groft salt i en god kvalitet. vi plejer at bruge læsø sydesalt.


Focacciaen skubbes ind i stenovnen og bages i ca. 15 til 20 minutter med ild bagest i ovnen. Brødet er perfekt ti den lille sult, og hvis vi levner noget, står ungerne og slås om resterne til madpakken. Focaccia er også perfekt til skovturen.

Se vores Forno Uno ovn her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar