mandag den 19. maj 2014

Fritata - Æggekage på italiensk



Det er Søndag, solen skinner, termometret siger et par og tyve grader på terrassen, og der er ingen der gider stå i køkkenet. Samtidigt er tanken om svedige rugbrødsmadder ikke så tiltrækkende - Godt man har en stenovn. Der fyres lystigt i Forno Uno stenovnen imens jeg lister i køkkenet.


 Lynhurtigt snittes de grønsager der er i køleskabet: squash, eller som det vel bør hedde her - Zuccini, skæres i tern, det samme sker med en rest gul peber, cherrytomater, et løg og en bagt kartoffel fra dagen før, der findes en rest røget cheddar, og lidt skinkestrimler der også var til overs.

Løg, zuccini og kartofler får en hurtig tur på en varm pande, med lidt olivenolie. Imens piskes otte æg og en god deciliter mælk sammen, og når løgene er blevet klare hældes alle ingredienserne i æggemassen, krydres med salt og peber, og en lille håndfuld af min yndlings krydderurt basilikum røres med i. Det hele hældes i et ildfast fad, som stilles i Forno Uno stenovnen, en Frittata er født!
Heldigvis havde vi rester af et brød bagt i samme stenovn dagen før, og fruens hjemmerørte Aioli, og imens humlebierne der er flyttet ind i fuglekassen over vores Amerikanergrill gør det ud for cicader, føler vi os hensat til sydligere himmelstrøg - god sommer til alle!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar