søndag den 1. april 2012

Pizza i Forno Uno

Fra Lars i Odense, har vi fået dette skønne billede af en pizza lavet i Forno Uno:

Og her følger så Lars´s mail med opskriften:
Hej Kim.

Hermed billeder fra vores 1. prøvning af både forno Uno ovn og Duch Oven 15 qt.

Til baalfolket efterlyser du også opskrifter, og jeg vedlægger lige en rigtig god opskrift på pizzadej. Det var den der i 1. omgang viste sig at være rigtig god til bålovnen.



Pizzadej den ægte Italienske.

½ l. lunken vand.
25 gr. Gær
2 spsk. Olivenolie
2 tsk salt
500 g. Italiens Hvedemel (højt glutenindhold)
500 g. Durum hvedemel. (vælges fuldkorns Durum giver den en rustik og meget mættende pizza).

Alle engridienser røres sammen, sættes til hævning, lunt, i et par timer.
Dejen slås ned, der forbes 5 kugler a ca. 300 g. stykket. Kuglerne rulles i Durum mel og søttes til efterhævning tildækker. (kan sagtens sættes på køl, hvis de først skal bruges dagen efter, det skulle efter sigende give en sprødere pizza).
Pizzaerne trykkes eller rulles ud på et Durummelet bord til de er tynde og mængden passer til en pizza der passer til pizzaspaden, ca. 30 cm.
Fyld på og så ud til ovnen.
Den 1. pizza vi bagte blev lidt sort på den side der vendte ind mod gløderne.
Nr. 2 pizza fik først 1½ min. på den ene side, dernæst 1½ min. På den anden, og så var den sådan set bagt.
Udover en professionel sprød bund, var der også oplevelsen , duften om man vil, fra ovnen, medens pizzaen bagte.


Dagen efter var det vores Duch Ovens tur til at stå sin prøve.
Lammelår med diverse rodfrugter, øl og boullion.
I pizzaovnen blev der bagt flade tomatbrød med krydret tomat, løg ristet i olie og honning, som vi så fik til lammet.
Jeg må sige at vi til dato, ikke har fået så mørt og saftig lammelår, hverken fra Weber, stegepose eller traditionel ovn. Det der tangerer mest, var engang hvor vi fik Grubesteg i jernalderlandsbyen.

Meen vi har mange afprøvninger endnu, onde vi skal på ferie, men min kone der var lidt skeptisk i starten, er overbevist, og hendes kommentar , " så er det spildt at vi købte en Coob Gril sidste år, til at tage med på ferie."

Hilsen Lars Kjærgaard.
Odense

2 kommentarer:

  1. Hej Lars, det ser forrygende ud! og husk at når du nu har en dutch oven, behøver du heller ikke undvære pizza på sommerturen - en Dutch oven er fantastisk til at lave Pizza i
    mvh
    Kim

    SvarSlet
  2. Vi glæder os til at prøve bagning, både brød og Pizza. I går fik vi Bornholmerhane i D.O. Perfekt, saftig og alligevel sprød skind, ihvertfal det der ragede op over grønsager og kartofler, der også blev bagt sammen med Bornholmerfuglen, bare den sidste halve time.
    Perfekt.
    Mvh. Lars

    SvarSlet