fredag den 27. april 2012

Flanksteak med gremolata

Italiensk inspireret oksekødsrulle med gremolata.



Her kommer så lige på opfordring vores opskrift på Flanksteak, rullet med gremolata :-)


1 stor flanksteak

Gremolata, lavet af:
1 håndfuld bredbladet persille
1 halv håndfuld snittet basilikum
6 hvidløgsfed, ristede eller bagt til de er bløde, derefter mosede
revet skal af en citron
en lille håndfuld rasp, eller panko
1/2 tsk. chiliflager
1/2 tsk. salt
2 spsk olivenolie.

desuden skal bruges.
2 ristede og afskallede røde pebre
1 stor pakke frisk spinat
200 gram ost, som fontina, eller cheddar
olivenolie

Start med at lave gremolataen, herefter er det tid at flække din flanksteak, så den kun hænger sammen på den ene langside (butterfly), åben den, og krydr med salt og peber.

læg spinaten i et jævnt lag over steaken, riv de ristede pebre i stykker og bred dem ud over spinaten. læg osten i et jævnt lag, og drys gremolataen over.

Herefter ruller du flanksteaken så det passer med at du skærer på tværs af fibrene når den skal skæres. Rullen bindes omhyggeligt, og er nu klar til at blive stegt. Vi har lavet den både i stenovn, på grill, og i dutch oven. ideelt set skal den brunes grundigt på enten grill eller pande, for derefter at overføres til dutch oven, ovn eller grill med indirekte varme, indtil en kernetemperatur på ca 50 til 55 grader. herefter tages den af og hviler i ca 10 minutter, hvilket gerne skulle betyde en svag hævning af temperaturen til 55 57 grader, og du er klar til at servere.

superlækker med broccolisalat, små pandestegte kartofler,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar