søndag den 20. juni 2010

Unghane i Dutch Oven


Selv om vejret ikke er fantastisk, kan man jo godt lige komme til at smide eet af disse små velskabte kræ i en dutch oven, opskriften er oldemors klassiske, udsat for Dutch oven.


4 pers.
1 unghane
Persille, en god håndfuld
Salt, peber
1,5l kogende vand
Magarine
Start med at krydre hanen med salt og peber, derefter stopper du persillen ind i hanen, så er den klar.
Varm din dutch oven godt op, tilsæt så margarinen. Når margarinen er brust af, bruner du unghanen godt på alle sider.
Når hanen er flot gylden over det hele tilsætter du det kogende vand, og ligger låget på, hvorefter der lægges gløder på.
Nu skal hanen have op til 60-80 min. afhængigt af størrelsen på hane og gryde, samt ikke mindst hvor varmt dit bål er!
Hold øje med at hanen ikke koger tør, og vend den halvvejs i forløbet.
Serveres med nye katofler, brun sauce og frisk agurke salat.
Jummi! jeg ryger mentalt lige tilbage i mine bedsteforældres stuer, øh bortset fra at den vist alligevel ikke blev lavet på bål altså! :-)
mvh Dorthe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar