mandag den 28. juni 2010

Fougasse

Her er Stigs opskrift på Fougasse, vist nok frit efter Camilla Plum!

Fougasse er et traditionelt brød fra den sydlige del af frankrig, og den er mere karakteriseret ved faconen end opskriften, da den traditionelt er blevet bagt af hvad dej man nu lige havde basket sammen. Bagt I en karakteristisk gitterfacon. Og spist varmt med sucker og orangeblomstvand på, dette kan dog snildt undværes på denne opskrift. Opskriften skulle efter sigende også give forrygende snobrød!


4 til 5 brød

30 gr. Gær
2 ½ dl lunkent vand
3 tsk. Sukker
1 dl. Yoghurt
1 æg
1,3 dl smeltet smør
2 tsk. Salt
350 – 400 g mel,

Opløs gæren I vandet, rør de øvrige ingredienser I, dog ikke alt melet, ælt dejen så den bliver smidig og glat, dette justeres med det mel du har tilbageholdt. Lad dejen hæve lunt til den har dobbelt størrelse, del herefter dejen I fire til fem boller der efterhæver I fem minutter. Form bollerne til aflange tynde brød der er tyndere på midten end I kanten, skær uregelmæssige slidser I brødene som eventuelt pensles med yoghurt og drysses med sucker. Hvorefter de smides I en varm ovn, brødene popper op og får en flot kulør når de er færdige, alt efter temperaturen på ovnen tager dette 5 til 10 minutter. Her har vi bagt Fougasse i vores Italienske stenovne


2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Super opskrift, meget lækre brød.
    Vi bagte dem bare uden noget på toppen.
    Fik dem som en del af tilbehøret til honningmarineret laks, der blev stegt, i Forno Uno ovnen, efter brødene var bagte.

    SvarSlet