torsdag den 17. juni 2010

Lasagne il Forno


I går var vejret forrygende flot, vi slappede af på terrassen, og blev enige om at det vist var tid til at prøve at lave en af familiens yndlingsretter - lasagne i vores lille bikuben pizza ovn, her får du opskriften på vores udgave af den originale Italienske Lasagne il forno - her lavet i portugisisk stenovn 



Lasagne
4 personer
600gr oksekød
1 hakket løg
2 fed hvidløg fint hakket
2 dåse hakkede tomater
Olivenolie
1tsk tørret oregano
1tsk tørret basilikum
Salt og frisk kværnet peber
Oksebouillion  5 dl
1 lille dåse tomatkoncentrat
Reven mozzarella ost 250gr
Lasagneplader 1pakke (forkogte)

Bechamelsauce:
5dl mælk
Hvedemel
Salt, hvid peber
Revet muskatnød
Parmasanost frisk revet
Reven mozzarella ost 50gr


Varm en stegegryde med olie, svits løget, tag det op og svits derefter kødet rigtig godt, tilsæt derefter det stegte løg og hvidløg. Rør det godt sammen. Tilsæt tomater, bouillion, oregano, basillikum, tomatkoncentrat og peber. Lad det simre min 45 minutter, rør jævnligt så det ikke brænder på.
Imens laver du bechamelsaucen, varm mælken op til kogepunktet, tilsæt ost reven muskatnød, salt og peber. Rør godt og jævn saucen med hvedemel. Kog saucen 5 min pisk jævnligt og smag derefter saucen til.
Læg bechamelsauce, lasagneplader, kødsauce og reven ost i et ovnfast fad. Start m behamelsauce derefter lasagneplader så kødsauce bechamelsauce derefter lidt reven ost, og så fortsætter du bare til der ikke er mere kødsauce tilbage. Slut af med bechamelsauce og reven mozzarellaost og parmasanost.
Bag den i pizzaovnen i ca 30-35 min.

Velbekomme
Dorthe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar